De duvel is oud

Wat is toch de reden dat veel 50-plussers refereren naar het feit dat ze een dagje ouder worden, aangeven dat hun leeftijd een rol speelt bij het vinden van een andere baan of dat zij vinden dat het niet meer loont om een studie te starten.

Ik ben een 50-plusser die hier nee tegen heeft gezegd. Zo ben ik op mijn 48e een HBO-opleiding gestart en heb vervolgens nog een post HBO-opleiding tot loopbaancoach gevolgd. De redenen dat ik toen pas ben gaan studeren waren heel divers. Ik was het natuurlijk wel al jaren van plan maar zette steeds niet de eerste stap.

Gedurende die tijd kwam ik steeds meer in mijn kracht te staan en veel onzekerheden verdwenen

Nadat ik uiteindelijk de stap had gezet heb ik een super tijd gehad. Ik zat in een klas met studenten vanuit diverse generaties. Juist zij lieten mij in de spiegel kijken. Zij zagen mij helemaal niet als de senior en gaven mij aan dat ik dat ook vooral niet moest zeggen. Ik leerde van hen en zij van mij en dat was super! Gedurende die tijd kwam ik steeds meer in mijn kracht te staan en veel onzekerheden verdwenen. Ook werd voor mij duidelijk waar mijn kwaliteiten lagen en vooral wat ik leuk vond. Deze groei en ontwikkeling zorgden ervoor dat ik een logische vervolgstap zette om de opleiding tot loopbaancoach te volgen.

En nu? Nu heb ik mijn coachingspraktijk ‘Gressus Loopbaanbegeleiding’. Gressus is het Latijnse woord voor stap of een wijze van lopen en deze naam is dan ook niet voor niets gekozen. We lopen allemaal op onze eigen wijze ons levenspad. Ik weet als geen ander dat er moed voor nodig is om een andere weg in te slaan en ik weet ook dat als je de gekozen weg ingaat, deze ook zichtbaar wordt. De weg die ik ben ingeslagen is weer een enorme uitdaging. Zo is het voor mij belangrijk dat ik uit mijn comfortzone stap en de hobbel neem om Gressus zichtbaar te maken bij mensen die zich willen heroriënteren op hun loopbaan of die noodgedwongen op zoek zijn naar werk.

Mijn verhaal is zeker niet om iedereen aan te spreken om een opleiding te starten maar wel om mensen bewust te maken dat je als 50-plusser niet oud bent en dus ook een andere weg kan inslaan als je maar wilt. Ik ben bereid een ieder te ondersteunen om te ontdekken welke weg dit is. Immers we hebben als 50-plussers een brok ervaring in onze rugzak en al veel geleerd van ons verleden. Maar ook het heden bereidt ons voor op de toekomst en dat betekent dat ik open sta om nog veel te leren en stappen te zetten. En oud worden? Ik hoop het van ganser harte, en oud zijn…. dat is naar mijn mening de duvel.

beeld van de duivel
de duvel is oud

"Ik ben vooral dankbaar voor dit loopbaantraject en zou mezelf voor de kop slaan als ik met de resultaten hiervan niet verder zou gaan"

"Ik zit nu beter in mijn vel en weet waar ik naar op zoek wil gaan en begin relaxter naar de toekomst te kijken. De gesprekken verliepen op een rustige manier en gaven mij vertrouwen"

"Helma is geïnteresseerd, stelt goede vragen, vraagt door en is op zijn tijd kritisch. Ik vond het een prettige manier van werken. Het traject valt of staat wel met de eigen inzet en inbreng"

"Het was een oase van rust als ik bij jou kwam, jouw oprechte interesse in mij en wat er speelde in mijn leven, voelde vertrouwd en niet zakelijk. Ik ging altijd lichter, rustiger en positiever de deur uit dan ik kwam"

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie